Thread Tools
Old November 14, 2002, 07:03   #1
Jeje2
Prince
 
Jeje2's Avatar
 
Local Time: 13:01
Local Date: November 1, 2010
Join Date: Apr 1999
Location: Espoo, Finland
Posts: 672
X-COM Apocalypse problem with Win2000Pro
Hi,
decided to reinstall this good old classic for some good gaming (while waiting for RoN. )

Well it didn't install.
I just got some error on too low buffer (or somethig).
I then notised that in Win2000 it isnšt used anymore as it was in prvious releases. (Cannt be sure if it was buffer, but something that was in Win95 & NT but isn't anymor in Win2000 pro)

So does anyone now a fix for this?
Jeje2 is offline  
Old November 14, 2002, 13:36   #2
Urban Ranger
NationStatesApolyton Storywriters' GuildNever Ending Stories
Deity
 
Urban Ranger's Avatar
 
Local Time: 19:01
Local Date: November 1, 2010
Join Date: May 1999
Location: The City State of Noosphere, CPA special envoy
Posts: 14,606
I think a detailed description of the trouble you have run into will help.
__________________
(\__/) 07/07/1937 - Never forget
(='.'=) "Claims demand evidence; extraordinary claims demand extraordinary evidence." -- Carl Sagan
(")_(") "Starting the fire from within."
Urban Ranger is offline  
Old November 14, 2002, 13:45   #3
Jeje2
Prince
 
Jeje2's Avatar
 
Local Time: 13:01
Local Date: November 1, 2010
Join Date: Apr 1999
Location: Espoo, Finland
Posts: 672
Yeah,
sorry for not doing so in the first place.
I just wrote this today as I once by the net remembered it (*) in the hope that someone here would know.

I'm just now away from home for a couple of weeks and don't have the game with me here. I will have to check it once I get back home and remembewr to return with this question.


(*) I have no connection at my own apartment...
Jeje2 is offline  
Old November 14, 2002, 20:56   #4
Skanky Burns
Alpha Centauri Democracy GameACDG The Cybernetic ConsciousnessC4DG Team Alpha CentauriansApolytoners Hall of FameACDG3 Spartans
 
Skanky Burns's Avatar
 
Local Time: 22:01
Local Date: November 1, 2010
Join Date: Aug 2001
Location: Skanky Father
Posts: 16,530
From my installation of it (very much earlier this year) I remember that it needed the lines:
files=40
buffers=40
or something similar in the config.sys file. One problem is that this game was written for dos when win95 had only just come out.

If win2k has a config.sys file (should be in c: root directory) then just add those 2 lines to it, and it should work. If not, you would probably need to create a win98/95 boot disk, add the lines to its config.sys and then hopefully be able to play it.
__________________
I'm building a wagon! On some other part of the internets, obviously (but not that other site).
Skanky Burns is offline  
Old November 15, 2002, 14:43   #5
Jeje2
Prince
 
Jeje2's Avatar
 
Local Time: 13:01
Local Date: November 1, 2010
Join Date: Apr 1999
Location: Espoo, Finland
Posts: 672
Yeah,
the game needs for files and buffers 20 each.
Problem is that my win2000pro "only" has 40 files and no buffers. (Oh and no copnfig.sys either.)


So what to do??
Jeje2 is offline  
Old November 15, 2002, 21:37   #6
Skanky Burns
Alpha Centauri Democracy GameACDG The Cybernetic ConsciousnessC4DG Team Alpha CentauriansApolytoners Hall of FameACDG3 Spartans
 
Skanky Burns's Avatar
 
Local Time: 22:01
Local Date: November 1, 2010
Join Date: Aug 2001
Location: Skanky Father
Posts: 16,530
Try "msconfig" and see if firstly, that runs on a win2k machine, and secondly if it has the section that has the files=40 line. If you can find it, add another line saying buffers=40.

Unfortunately I have no access to a win2k machine, so can't do any actual testing.
__________________
I'm building a wagon! On some other part of the internets, obviously (but not that other site).
Skanky Burns is offline  
Old November 16, 2002, 04:28   #7
Jeje2
Prince
 
Jeje2's Avatar
 
Local Time: 13:01
Local Date: November 1, 2010
Join Date: Apr 1999
Location: Espoo, Finland
Posts: 672
I tried to find a msconfig file with no luck.
But thanks for your help anyway - I hope this problem can be solved some way...
Jeje2 is offline  
 

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:01.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt!.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Apolyton Civilization Site | Copyright © The Apolyton Team